Tidsvåg – en spelfest på Göteborgs Vetenskapsfestival

Tidsvåg – en spelfest är en dagsfest om spel och kvinnors framgångar inom spelbranschen som kommer att äga rum lördag den 6 april på Frilagret i Göteborg. Dagen arrangeras av Elisabeth Tegner, Changemaker Educations och Frilagret. Evenemanget är en del av Vetenskapsfestivalen Göteborg.

– Kompetensbristen inom IT-branschen hämmar utvecklingen av industrin. Att locka unga kvinnor att välja teknikyrken ser jag som en jätteviktig uppgift.  Det behövs både kvinnligt och manligt perspektiv för att industrin ska utvecklas. Till vår spelfest har vi bjudit in framgångsrika kvinnliga spelutvecklare som förebilder – för att visa att teknikstudier leder till spännande och lönsamma yrken, säger Elisabeth Tegner, initiativtagare av Tidsvåg – en spelfest.

På plats finns bland annat representanter från spelstudios som Star Stable, EA och Goodbye Kansas. DataTjej, Valkyrie jam och Female Legends är andra exempel på organisationer som kommer vara på plats för att visa på framstående kvinnor inom spel- och IT-branschen.

Under dagen kommer det gå att spela indiespel och kommersiella spel. Lyssna till small talks med kvinnliga spelutvecklare och entreprenörer och se dokumentärfilmen ’Tidsvåg 1995’. På plats finns även DJ:s, VR, freestyle hiphop, foodmaking och möjlighet att göra egna spel!

Mer information i Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/2326096307626314/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *